Efectele consumului de Ulei CBD pentru Boala Pulmonară Obstructivă Cronică.
20 august 2020Îmbunătățiți rutina de îngrijire a pielii cu cremele pe bază de canabis
12 septembrie 2020CBD – cu alimente sau pe stomacul gol?
Există încă multe lucruri de descoperit despre CBD și despre modul în care funcționează în organism. Fiecare persoană reacționează diferit la substanță, dar există întotdeauna lucruri care se aplică tuturor consumatorilor. Până acum a trebuit să ne bazăm pe dovezi ale oamenilor care folosesc efectiv CBD, dar un număr tot mai mare de cercetări științifice ne ajută să înțelegem substanța. Și ne oferă răspunsuri la întrebări precum: „ar trebui să consum picături de ulei de CBD cu alimente sau funcționează mai bine pe stomacul gol?”
Utilizarea CBD
Majoritatea produselor pe bază de CBD sunt consumate de mai multe ori pe zi. Dimineața, în jurul prânzului și seara înainte de somn. Dar organismul prelucrează picăturile de CBD diferit în diverse momente. În principal datorită variabilelor biologice cu care lucrează CBD.
De exemplu, s-ar putea să luați picăturile de CBD pe stomacul gol când vă treziți, după masa de prânz și după cină. Chiar dacă poate părea că acest lucru nu va face o diferență mare, nimic nu poate fi mai departe de adevăr. După cum dovedește știința, mâncarea pe care o mâncați sau nu, poate avea un impact asupra modului în care CBD este procesat de organism. Și, în consecință, asupra modul în care acționează în corp.
Cum funcționează CBD în organism
Pentru a înțelege de ce este vorba, trebuie să analizăm modul în care organismul absoarbe cannabidiolul. Mai exact, ne concentrăm asupra biodisponibilității CBD și asupra modului în care aceasta ar putea fi influențată de efectul de primă trecere hepatică. Biodisponibilitate înseamnă raportul în care o substanță devine disponibilă activ acolo unde este nevoie, după consum. Sau cu alte cuvinte, cât de mult și cât de repede ajunge CBD în fluxul sanguin, după ce luați uleiul.
Cannabidiolul singur are, în general, o biodisponibilitate foarte scăzută. Chiar și atunci când este diluat cu un ulei, cum ar fi uleiul de semințe de cânepă sau uleiul de măsline.
De fapt, uleiurile CBD obișnuite oferă o biodisponibilitate de doar 6-12% din cannabidiolul consumat. Ceea ce înseamnă că o mare parte din canabinoidul consumat este defalcat de organism înainte să poată acționa. Moleculele grase călătoresc mult timp prin țesutul gurii, iar uleiurile de CBD trebuie să treacă prin sistemul digestiv înainte de a putea fi procesate de ficat.
Acolo, corpul descompune canabinoizii consumați în peste 100 de metaboliți diferiți. Cu ajutorul așa-numitelor enzime citocrom P450. Din păcate, corpul descompune și elimină o mare parte din acești metaboliți înainte de a ajunge în sânge, adică o biodisponibilitate redusă a produsului. S-ar putea să aveți nevoie de mai mult ulei de CBD pentru a atinge efectul dorit, în comparație cu produsele CBD cu o biodisponibilitate mai mare, precum CBDactive +.
Picături de ulei CBD cu alimente
Există o modalitate ușoară și ieftină de a face substanța mai eficientă. Să luați uleiul CBD combinat cu alimente. Dovedit de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, consumul de CBD cu alimente ar putea evita efectul de primă trecere și ar putea crește eficacitatea picăturilor pe care le luați.
Această cercetare a fost efectuată pe opt participanți adulți, cu epilepsie rezistentă la terapie, pentru explorarea impactului produselor alimentare asupra efectelor CBD. Pentru experiment, participanții au primit „o doză de 99% capsule CBD pure”. Cu alte cuvinte, capsulele umplute cu cristale izolate de CBD. Au fost instruiți să-l consume pe stomacul gol, precum și după o masă grasă (840-860 de calorii). Nivelurile plasmatice din sânge au fost observate imediat după administrarea CBD și din nou câteva zile mai târziu.
Conform rezultatelor, corpul absoarbe de patru ori mai mult canabidiol, și mult mai rapid, atunci când acesta este consumat cu alimente grase, decât atunci când este luat pe stomacul gol. În ciuda dimensiunilor relativ mici ale studiului, acesta confirmă ceea ce știm despre rata de absorbție a grăsimilor și uleiurilor.
Acizii grași și CBD
Rezultatele acestui studiu sunt susținute de o revizuire efectuată de Harvard Medical School, care s-a axat pe biodisponibilitatea acizilor grași din organism. Ceea ce a arătat că grăsimile și uleiurile convenționale acționează ca un combustibil bogat în energie și cu acțiune rapidă.
În consecință, organismul absoarbe mai repede alimentele grase și astfel evită ca o parte din acesta să fie descompusă prin efectul de primă trecere hepatică. În majoritatea cazurilor, CBD este diluat cu un ulei purtător format din grăsimi organice sau acizi grași. Totuși, acest lucru nu este adesea suficient pentru a proteja CBD de enzimele P450. Astfel, ar fi recomandat să începeți să luați CBD după ce ați mâncat sau să îl combinați cu alimente grase ca pește, avocado, nuci, carne roșie și ulei de cocos.
CBD mai eficient
Pe de altă parte, există produse disponibile, special dezvoltate pentru a atinge biodisponibilitatea maximă. CBDactive +, de exemplu, un extract de CBD solubil în apă cu toți canabinoizii și toate terpenele necesare pentru cel mai bun efect de anturaj. Datorită compoziției chimice a ingredientelor active din acest produs, acesta evită să fie „atacat” de enzimele P450 și este absorbit 100%. În consecință, acest lucru înseamnă că un produs CBDactive + cu 4% CBD este comparabil cu un ulei CBD obișnuit de 40%, în ceea ce privește efectele.
Deci, ar putea fi indicat să crești numărul de acizi grași sănătoși pe care îi consumi zilnic, pentru a crește efectele obținute din uleiurile obișnuite de CBD. O altă posibilitate este trecerea la un produs de cânepă cu o biodisponibilitate ridicată, cum ar fi CBDactive +. Bineînțeles, în funcție de ceea ce doriți să obțineți cu utilizarea suplimentului canabinoid.
Sursa: https://dutchnaturalhealing.com
Foto: https://dutchnaturalhealing.com