Un spital israelian testează efectele pe care le are extrasul de canabis asupra pacienților infectați cu coronavirus

 

Un nou studiu are loc la Spitalul Ichilov din Tel Aviv și va examina impactul canabisului asupra pacienților cu Coronavirus (COVID-19).

Noul studiu cercetează dacă una dintre substanțele active din canabis, canabidiolul, poate încetini procesul inflamator care este asociat cu deteriorarea stării pacienților cu Coronavirus și dacă poate atenua simptomele bolii.

Studiul este realizat în mai multe secții din spital și este de așteptat să implice zeci de pacienți cu stare moderată.

Dr. Barak Cohen, anestezist, șef în comitetul care se ocupă de gestionarea infecțiilor cu coronavirus la Ichilov și unul dintre inițiatorii cercetării, a subliniat că „aceasta este o abordare inedită pentru tratarea unora dintre simptome, folosind o componentă a plantei de canabis considerată sigură și care nu dă dependență.“

Canabidiolul (CBD), care reprezintă până la 40% din extractul plantei, a fost cercetat pentru tratamentul anxietății, tulburărilor de mișcare și în tratamentul durerii.

Un medicamentul pe bază de canabidiol, Epidiolex, a fost deja aprobat de Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA în 2018, pentru tratarea a două forme de epilepsie.

Sursa: https://www.jewishpress.com Foto: https://pixabay.com/

admin:
Related Post